ceasartv1982's blog
Bu kılavuz kimler için hazırlanmıştır? Web üzerinde yayınlanmış içeriğiniz varsa, bu tür içerikten para kazanıyor, içeriğin yönetimiyle uğraşıyor veya içeriği Google Arama üzerinden tanıtıyorsanız bu kılavuz sizin için hazırlanmıştır. seo klavuzları:https://best4you.com.tr/
Büyüyen ve gelişen bir işletmenin sahibi, onlarca sitenin web yöneticisi, web ajansında SEO uzmanı veya Arama mekaniği konusuna meraklı, her şeyi kendi yapan bir SEO uzmanıysanız bu kılavuz sizin için hazırlanmıştır.
En iyi uygulamalarımıza dayalı olarak SEO'nun temelleri hakkında kapsamlı bir genel bilgiye sahip olmak istiyorsanız tam yerine geldiniz. Bu kılavuz size sitenizi otomatik olarak Google'da birinci sıraya yerleştirecek sırlar vermeyecektir (bunun için üzgünüz), ancak en iyi uygulamaları izlemenin arama motorlarının içeriğinizi taramasını, dizine eklemesini ve anlamasını kolaylaştıracağını umuyoruz. Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) genellikle web sitenizin çeşitli bölümlerinde küçük değişiklikler yapmakla ilgilidir. Tek tek bakıldığında bu değişiklikler artımlı iyileştirmeler gibi görünebilir, ancak diğer optimizasyonlarla birleştirildiklerinde, sitenizin kullanıcı deneyimi ve organik arama sonuçlarındaki performansı üzerinde dikkate değer bir etkisi olabilir. Bu kılavuzdaki konular web sayfalarının temel bileşenlerinden oluştuğu için bunların birçoğu hakkında halihazırda bilgi sahibi olmanıza rağmen bunlardan en iyi şekilde yararlanmıyor olabilirsiniz. Kullanıcılarınızın faydalanabileceği bir web sitesi oluşturmalı ve tüm optimizasyonları kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmaya yönelik yapmalısınız. Bu kullanıcılardan biri, diğer kullanıcıların içeriğinizi keşfetmesine yardımcı olan arama motorudur.
SEO, arama motorlarının içeriği anlamasına ve sunmasına yardımcı olmayla ilgilidir. Siteniz, örnek sitemizden daha küçük veya daha büyük ve çok farklı içerik sunuyor olabilir, ancak bu kılavuzda ele aldığımız optimizasyon konuları her büyüklük ve türden siteler için geçerlidir. Kılavuzumuzun web sitenizi nasıl iyileştireceğinizle ilgili yeni fikirler vereceğini umar ve sorularınızı, geri bildiriminizi ve başarı hikayelerinizi Google Arama Merkezi Yardım Topluluğu'nda görmekten memnuniyet duyarız. Başlarken Sözlük Bu kılavuzda kullanılan önemli terimlerden oluşan kısa bir sözlük hazırladık: Dizin - Google, hakkında bilgi sahibi olduğu tüm web sayfalarını dizininde depolar. Her sayfanın dizin girişinde, o sayfanın içeriği ve konumu (URL) tanımlanır. Dizine ekleme, Google'ın bir sayfayı getirmesi, okuması ve dizine eklemesi sürecidir: Google bugün sitemdeki bazı sayfaları dizine ekledi.
Tarama: Yeni veya güncellenmiş web sayfalarını arama işlemi. Google, bağlantıları izleyerek, site haritalarını okuyarak ve daha birçok yöntemle URL'leri keşfeder. Google, web'i tarar, yeni sayfalar arar, ardından bunları dizine ekler (uygun olduğunda). Tarayıcı: Web'deki sayfaları tarayan (getiren) ve dizine ekleyen otomatik yazılım. Googlebot: Google tarayıcısının genel adı. Googlebot, web'i sürekli tarar. SEO - Arama motoru optimizasyonu; sitenizi arama motorları için daha iyi hale getirme süreci. Ayrıca, bunu bir meslek olarak yapan kişinin iş unvanı: Web'deki varlığımızı iyileştirmek için yeni bir SEO'yu işe aldık. Google'da yer alıyor musunuz? Sitenizin Google'ın dizininde olup olmadığını belirleyin Sitenizin ana sayfa URL'si için site: araması yapın. Sonuçlar görüyorsanız siteniz dizinde yer alıyordur. Örneğin, site:wikipedia.org araması bu sonuçları döndürür. Siteniz Google'da yer almıyorsa Google milyarlarca sayfayı tarasa da bazı sitelerin gözden kaçmasının önüne geçilemez. Tarayıcılarımız bir siteyi atladığında, bunun nedeni çoğunlukla aşağıdakilerden biridir: İlgili site, web üzerindeki diğer sitelerle iyi bir şekilde bağlı değildir Yeni bir siteyi kullanıma sundunuz ve Google'ın henüz bu siteyi taramak için zamanı olmadı Sitenin tasarımı, içeriğinin Google tarafından etkili bir şekilde taranmasını zorlaştırıyor Google, sitenizi taramaya çalışırken bir hatayla karşılaştı Politikanız, Google'ın siteyi taramasını engellemektedir Sitemi Google'a nasıl taşırım? Google, dizinimize eklenecek siteleri aramak üzere web'i sürekli olarak keşfetmek için web tarayıcıları kullanan tam otomatik bir arama motorudur. Böylece genellikle sitenizi web'de yayınlamak dışında bir şey yapmanıza gerek kalmaz. Aslında arama sonuçlarımızda listelenen sitelerin büyük çoğunluğu, eklenmek üzere manuel olarak gönderilmiş siteler değil, web’i tararken bulup otomatik olarak eklediğimiz sitelerdir. Google'ın web sayfalarını nasıl keşfettiğini, taradığını ve sunduğunu öğrenin. Google ile uyumlu bir web sitesi oluşturmanız için web yöneticisi yönergeleri sunuyoruz. Tarayıcılarımızın belirli bir siteyi bulacağı garanti edilmese de, bu yönergeleri izlemek sitenizi arama sonuçlarında görünür hale getirmeye yardımcı olabilir. Google Search Console, içeriğinizi Google'a göndermenize ve Google Arama'daki performansınızı takip etmenize yardımcı olacak araçlar sağlar. İsterseniz Search Console, Google'ın sitenizle ilgili karşılaştığı önemli sorunlara ilişkin uyarılar da gönderebilir. Search Console'a kaydolun. Burada, başlarken web sitenizle ilgili kendinize soracağınız bazı temel sorular belirtilmiştir. Web sitem Google'da görünüyor mu? Kullanıcılara yüksek kaliteli içerik sunuyor muyum? Yerel işletmem Google'da görünüyor mu? İçeriğime tüm cihazlarda hızlı ve kolay bir şekilde erişiliyor mu?
Web sitem güvenli mi? SEO uzmanına ihtiyacınız var mı? SEO uzmanı, arama motorlarındaki görünürlüğünüzü iyileştirmek için eğitim almış bir kişidir. Bu kılavuzda belirtilenleri uygulayarak, optimize edilmiş bir siteye giden yolda ilerlemeniz için yeterince bilgi sahibi olacaksınız. Ayrıca, sayfalarınızı denetlemenize yardımcı olabilecek bir SEO profesyoneliyle çalışma seçeneğini de değerlendirmek isteyebilirsiniz. Bir SEO ile çalışma kararı, sitenizi geliştirebilecek ve size zaman kazandırabilecek büyük bir karardır. Bir SEO ile çalışmanın sitenize kazandırabileceği avantajların yanı sıra sorumsuz bir SEO'nun verebileceği zararları da araştırdığınızdan emin olun. Pek çok SEO ile diğer ajans ve danışmanlar, web sitesi sahipleri için aşağıdakiler gibi yararlı hizmetler sunmaktadır: Sitenizin içeriğini veya yapısını inceleme Web sitesinin geliştirilmesiyle ilgili teknik önerilerde bulunma. Örneğin, barındırma, yönlendirmeler, hata sayfaları, JavaScript kullanımı İçerik geliştirme Çevrimiçi iş geliştirme kampanyalarının yönetimi Anahtar kelime araması SEO eğitimi Belirli pazarlarda ve bölgelerde uzmanlık SEO araştırmanıza başlamadan önce tüketici olarak bilgi sahibi olmanız ve arama motorlarının nasıl çalıştığını anlamanız çok faydalı olur. Bu kılavuzu ve özellikle şu kaynakları baştan sona okumanızı öneririz: Google web'de tarama, dizine ekleme ve yayınlama işlemlerini nasıl yapar? Google Web Yöneticisi Yönergeleri
Nasıl bir SEO ile çalışmalı?
Bir SEO ile çalışmayı düşünüyorsanız ne kadar çabuk harekete geçerseniz o kadar iyi olur. SEO ile çalışmaya başlamak için en uygun zaman, bir siteyi yeniden tasarlamayı veya yeni bir siteyi devreye sokmayı düşündüğünüz zamandır. Bu şekilde SEO'nuz ve siz, daha en başından sitenizin, arama motorlarına uygun bir şekilde tasarlanmasını sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte iyi bir SEO, mevcut bir siteyi de iyileştirmeye yardımcı olabilir. SEO ile çalışma ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında ayrıntılı bilgi için SEO'ya mı ihtiyacınız var? başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz. Google'ın içeriğinizi bulmasına yardımcı olun Sitenizi Google'a taşımanın ilk adımı, Google'ın sitenizi bulabildiğinden emin olmaktır. Bunu yapmanın en iyi yolu site haritası göndermektir. Site haritası, arama motorlarına sitenizdeki yeni veya değiştirilmiş sayfalar hakkında bilgi veren sitenizdeki bir dosyadır. Site haritası oluşturma ve gönderme hakkında daha fazla bilgi edinin.
Google, sayfaları, diğer sayfalardaki bağlantılar aracılığıyla da bulur. Kullanıcıları sitenizi keşfetmeye teşvik etmek için sitenizin tanıtımını nasıl yapacağınızı öğrenin. Google'a hangi sayfaların taranmasını istemediğinizi bildirme Hassas olmayan bilgiler için robots.txt dosyasını kullanarak istenmeyen taramayı engelleyin Robots.txt dosyası, arama motorlarına sitenizin bölümlerine erişip erişemeyeceklerini ve dolayısıyla, buralarda tarama yapıp yapamayacaklarını bildirir. Bu dosyanın robots.txt olarak adlandırılıp sitenizin kök dizinine yerleştirilmesi gerekir. Robots.txt tarafından engellenen sayfaların yine de taranması mümkündür. Bu yüzden, hassas sayfalar için daha güvenli bir yöntem kullanın. # brandonsbaseballcards.com/robots.txt # Tell Google not to crawl any URLs in the shopping cart or images in the icons folder, # because they won't be useful in Google Search results. User-agent: googlebot Disallow: /checkout/ Disallow: /icons/ Bir arama motorunun arama sonuçlarında bulunan bazı sayfalar kullanıcılar için faydalı olmayabilir ve bu sayfaların taranmasını istemeyebilirsiniz. Siteniz alt alan adları kullanıyorsa ve belirli bir alt alan adındaki bazı sayfaların taranmamasını istiyorsanız söz konusu alt alan adı için ayrı bir robots.txt dosyası oluşturmanız gerekir. Robots.txt hakkında daha fazla bilgi için robots.txt dosyalarını kullanma ile ilgili bu kılavuza bakmanızı öneririz. İçeriğin arama sonuçlarında görünmesini engellemeye yönelik diğer birkaç yöntem hakkında bilgi edinin. Kaçınılması gerekenler:
Dahili arama sonucu sayfalarınızın Google tarafından taranmasına izin vermek. Kullanıcılar, bir arama motoru sonucunu tıklayıp sitenizde bir başka arama sonucu sayfasına ulaşmaktan hoşlanmayacaktır. Taranacak proxy hizmetlerinin sonucunda URL'ler oluşturulacaktır. Hassas bilgiler için daha güvenli yöntemler kullanın Robots.txt dosyası, hassas veya gizli malzemelerin engellenmesi için uygun ya da etkili bir yol değildir. Bu dosya yalnızca iyi huylu tarayıcılara sayfaların onlar için uygun olmadığını bildirir, ancak sunucunuzun, istekte bulunan bir tarayıcıya bu sayfaları sunmasını engellemez. Bunun bir nedeni, engellediğiniz URL'lere internette bir yerde bağlantı veriliyorsa (yönlendirme günlükleri gibi) arama motorlarının bu URL'lere başvuruda bulunmaya (başlık bağlantısı veya snippet olmadan yalnızca URL'yi göstererek) devam edebilmeleridir. Ayrıca, uyumlu olmayan veya Robot Hariç Tutma Standardı'nı onaylamayan hileli arama motorları, robots.txt dosyanızdaki talimatlara uymayabilir. Son olarak, meraklı bir kullanıcı robots.txt dosyanızdaki dizinleri veya alt dizinleri inceleyebilir ve görülmesini istemediğiniz içeriğin URL'sini tahmin edebilir. Bu durumlarda, bağlantıya sahip kullanıcıların sayfaya ulaşabilmesi sizin için sorun değilse ve sayfanın sadece Google'da görünmesini istemiyorsanız noindex etiketini kullanın. Gerçek güvenlik için kullanıcı şifresi isteme gibi uygun yetkilendirme yöntemleri kullanın veya sayfayı tamamıyla sitenizden kaldırın. Google'ın (ve kullanıcıların) içeriğinizi anlamasına yardımcı olun Google'ın sayfanızı bir kullanıcıyla aynı şekilde görmesini sağlayın Googlebot bir sayfayı tararken sayfayı ortalama bir kullanıcıyla aynı şekilde görmelidir. Oluşturma ve dizine ekleme işlemlerini en iyi şekilde yapması için Google'ın web sitenizde kullanılan JavaScript, CSS ve resim dosyalarına erişmesine her zaman izin verin. Sitenizin robots.txt dosyası bu öğelerin taranmasına izin vermiyorsa bu durum, algoritmalarımızın içeriğinizi oluşturma ve dizine ekleme işleminin başarısını doğrudan olumsuz etkiler. Bu da sıralamanın optimum olmamasına neden olabilir. Önerilen işlem: URL Denetleme aracını kullanın. Bu özellik, içeriğinizi tam olarak Google'ın görüp oluşturduğu gibi görmenize ve sitenizdeki dizine eklemeyle ilgili çeşitli sorunları tanımlayıp düzeltmenize olanak tanır. Benzersiz, doğru sayfa başlıkları oluşturun öğesi hem kullanıcılara hem de arama motorlarına belirli bir sayfanın konusunu bildirir. öğesini, HTML dokümanının öğesine yerleştirip sitenizdeki her sayfa için benzersiz bir başlık metni oluşturun. Brandon's Baseball Cards - Buy Cards, Baseball News, Card Prices ... Arama sonuçlarındaki başlık bağlantılarınızı ve snippet'lerinizi kontrol edin Dokümanınız bir arama sonuçları sayfasında görünüyorsa öğesinin içeriği, arama sonucunun başlık bağlantısı olarak görünebilir (Google Arama sonuçlarının farklı bölümleri hakkında bilginiz yoksa bir arama sonucunun anatomisi videosuna göz atabilirsiniz).
Ana sayfanızın öğesinde web sitenizin veya işletmenizin adı listelenebilir. Ayrıca, işletmenizin fiziksel konumu ya da ana faaliyet alanlarından veya ürünlerinden birkaçı gibi diğer önemli bilgi parçaları da burada bulunabilir. Sayfanızın içeriğini doğru açıklayın Sayfa içeriğinin konusunu doğal ve etkili bir şekilde ileten bir başlık metni seçin. Kaçınılması gerekenler: öğesinde, sayfadaki içerikle ilgisi olmayan metin kullanma. "Başlıksız" veya "Yeni Sayfa 1" gibi varsayılan ya da belirsiz metinler kullanma. Her sayfa için benzersiz öğeleri oluşturun Sitenizdeki her sayfanın, öğesinde benzersiz bir metni olduğundan emin olun. Bu metinler sayesinde Google, sayfanın sitenizdeki diğer sayfalardan nasıl farklı olduğunu bilebilir. Sitenizde ayrı mobil sayfalar kullanılıyorsa mobil sürümlerde de öğelerine açıklayıcı metin eklemeyi unutmayın. Kaçınılması gerekenler: Sitenizdeki sayfaların veya büyük bir sayfa grubunun tüm öğelerinde tek bir başlık kullanma. Kısa ancak açıklayıcı öğeleri kullanın öğeleri hem kısa hem de bilgilendirici olabilir. öğesindeki metin çok uzunsa veya daha az alakalı olduğu kabul edilirse Google, öğenizde metnin yalnızca bir kısmını veya arama sonucunda otomatik olarak oluşturulmuş bir başlık bağlantısını gösterebilir. Kaçınılması gerekenler: öğelerinde kullanıcılara faydalı olmayan son derece uzun metinler kullanma. öğenizi gereksiz anahtar kelimelerle doldurma. Meta tanım etiketini kullanın Bir sayfanın meta tanım etiketi, Google'a ve diğer arama motorlarına sayfanın neyle ilgili olduğuna dair bir özet sağlar. Bir sayfanın başlığı birkaç kelimeden veya bir kelime öbeğinden oluşabilir. Buna karşılık, sayfanın meta tanım etiketi bir ya da iki cümle, hatta kısa bir paragraf olabilir. öğesine benzer şekilde meta tanım etiketi de HTML dokümanınızın öğesi içine yerleştirilir. Brandon's Baseball Cards - Buy Cards, Baseball News, Card Prices ... Meta tanım etiketleri ne işe yarar? Google, meta tanım etiketlerini Google Arama sonuçlarındaki sayfalarınıza ilişkin snippet'ler olarak kullanabilir.
Bu yüzden meta tanım etiketleri önemlidir. Google, bir kullanıcının sorgusuyla iyi bir şekilde eşleşirse, sayfanızın görünür metninin alakalı bir bölümünü kullanmayı da seçebilir. Bu yüzden biraz önce "kullanabilir" fiilini kullandık. Sayfalarınızın her birine meta tanım etiketleri eklemek, Google'ın snippet'te kullanılacak iyi bir metin seçeneği bulamaması ihtimaline karşı her zaman iyi bir çözüm olacaktır. Kaliteli meta tanımların nasıl oluşturulacağı hakkında daha fazla bilgi edinin. https://onlinesitekur.com/lSGXy
daha fazlası için: https://bilink.in/ZnGYT