en

adorn van and arpels rings alhambra lover imitation Let you espousal more happiness from loersertydass's blog

symptomen en behandeling

Menopauze is de fase in het leven van een vrouw wanneer de menstruele cyclus stopt. Dit is niet een ziekte; het is veeleer een natuurlijk proces in het leven van een vrouw. Het werkgebied wanneer een vrouw haar menopauze heeft kan echter een zeer pijnlijk en slopende mentaal stadium. Er kunnen verschillende complicaties.

Vanuit een oogpunt van Ayurvedic is menstruatie de stroom van overtollige pitta uit lichaam van de vrouw. Menses wordt genoemd als Raja in Ayurveda. Om deze reden, het stilleggen van de menstruatie stroom permanent, dat wil zeggen menopauze wordt genoemd van cleef arpel necklace imitation als Raja Nivrutti, wat letterlijk pensionering van menstruatie betekent.

Menopauze is een hoogtepunt van alle drie doshas van lichaam van de vrouw. De menstruatie zelf zijn pitta, terwijl de vrouw aan haar gewicht gedurende deze tijd kan winnen. Dit wijst op een gebrek aan evenwicht van de kapha. Aangezien de vrouw kan humeurig en zelfs haar slaap tijdens de menopauze verliezen, is er een sterke aanwijzing van de dosha vata in het spel ook.

Menopauze kan optreden bij vrouwen na de leeftijd van 45 jaar, hoewel dit sterk van een vrouw naar de andere varieert. De gemiddelde leeftijd van de menopauze kan worden genomen als 51 jaar. Het moet duidelijk zijn dat menopauze is niet een abrupt einde aan de menstruatie worden gemaakt. De daling van de menstruatie treedt geleidelijk op als de maanden vooruitgang. In het algemeen wordt een vrouw gezegd dat haar menopauze hebben gehad als er geen menstruatie voor ten minste n jaar is.

(1) Nuttig kruiden in de behandeling van menopauze

Rode biet blijkt te zijn zeer effectief in het maken van de menopauze ervaring minder pijnlijk. Het moet worden beschouwd als een salade, waarin de beetroots worden gekookt met hun schil op. De schil moet worden verwijderd voordat het eten.

3. Indische jatamansi (Nardostachys jatamansi)

Volksmond als de jatamansi in India bekend, dit is een ander kruid voorgeschreven om te genezen slapeloosheid en stemmingswisselingen. Voor dergelijke voordelen wordt dit kruid voorgeschreven worden genomen samen met ashwagandha.

(2) Dieet behandelingen voor menopauze

De complicaties fake van cleef and arpels necklace tijdens de menopauze kunnen worden verminderd door veranderingen in de voedingsgewoonten te bewerkstelligen. Er zijn enkele zeer voordelig zijn punten die kunnen worden gevolgd:

4. Bittere clover necklace van cleef copy voedingsmiddelen zijn goede dieet aanwijzingen. De donkere groene bladgroenten zijn meestal bitter van smaak. Ze moeten regelmatig opgenomen in het dieet zoals een vrouw naar haar menopauze gaat.

5. Samentrekkend voedingsmiddelen zijn ook voordelig. Deze voedingsmiddelen zijn bonen, sojabonen, aardappelen, kool en pluimvee levensmiddelen. De bittere en de adstringerende voedingsmiddelen helpen bij het verminderen van de overtollige warmte in de woman's lichaam, dat is geproduceerd tijdens de menopauze.7. Consumeren voedsel dat sommige fyto oestrogenen bieden kunnen. Dergelijke levensmiddelen zijn watermeloen, bessen, peulvruchten, zoethout en granaatappels.

Tijdens de menopauze, stijgt de behoefte van de volgende nutrinten:

a) vitamine D verkregen eigeel, melk en dier lever

b) vitamine K verkregen uit groene groenten, granen en dierlijk voedsel

c) magnesium noten, bananen en zuivelproducten verkregen

d) mangaan verkregen uit granen, zemelen, noten en thee

e) calcium verkregen van melk en zuivelproducten.

(3) Ayurvedische behandelingen voor menopauze

Chandraprabha is de tablet van de keuze die de meeste artsen voor menopausale problemen bieden zou. Deze tablet helpt bij het terugdringen van de vata wilsgebrek die een van de belangrijkste oorzaken van menopausale problemen is. Samen met dit, moet Punarnavasava of Lodhrasava men driemaal in 15 milliliter doses voor een maand. Om de sterkte van het lichaam te verhogen, zijn Dashamoolarishta en Pradari Lauha voorgeschreven.

Als er warm flushes tijdens de menopauze (die lichaamstemperatuur te verhogen en dan leiden tot plotselinge koude rillingen), is vervolgens Ashokarishta gegeven, samen met Useerasava.

Voor elk irritaties of infecties die in de vagina tijdens de menopauze optreden kunnen, is Gokshuradi Guggulu voorgeschreven om te worden genomen in doses van twee pillen twee keer per dag.

Masseren de achterkant met Chandanaadi helpt taila bij het sussen van slapeloosheid en stemming schommels die als gevolg van vata vitiations tijdens de menopauze optreden kunnen.

(4) Home Remedies voor menopauze

1. Drop moet worden geconsumeerd in eerlijke bedragen tijdens de menopauze. Het heeft de fyto oestrogenen die nodig zijn om de hormonale onevenwichtigheden tijdens de menopauze.

2. Hebben rode bieten sap dagelijks of opnemen in salades.

3. Een ander recept is aan de kook een paar wortel zaden in een glas melk. Deze melk met wortel zaden in het op een dagelijkse basis verbruikt.

The Wall

No comments
You need to sign in to comment